Säsongen går mot sitt slut

Hej där!

I vanliga fall brukar jag skriva lite om skidåkning och om vintern, men med tanke på att skidsäsongen går mot sitt slut så tänkte jag idag rikta fokus till något helt annat. Idag har jag tänkt att skriva lite om redovisningstjänster vilket faktiskt är någonting som jag gärna hade arbetat med, men skidåkningen kom före i min prioritering när det var dags att välja karriär. Jag kan under sommarhalvåret ångra mitt val lite, men sen när vintern kommer så är det som ett minne blott. Faktum är att jag var otroligt duktig i skolan just på siffror och i gymnasiet läste jag faktiskt ekonomi där stor del var inriktad på just redovisningstjänster som exempelvis bokföring. Det är visserligen aldrig för sent för att byta karriär, men problemet är att det krävs nästan alltid en utbildning för att få jobba på en redovisningsbyrå. Att gå den utbildningen skulle ta några år och att inte kunna göra det som jag tycker om allra mest hade varit väldigt svårt att släppa, ska jag vara ärlig så hade det nog varit omöjligt. Det känns faktiskt lite trist att vintersäsongen snart är över och tyvärr har det gått alldeles för fort, jag hade gärna haft några mer månader spenderades uppe på fjällen. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra den här sommaren, ett tag funderade jag på att resa men det blir nog att stanna hemma i Luleå och ta något jobb här uppe. Det brukar alltid lösa sig på något sätt med tanke på att jag har ganska goda meriter från arbete i både restaurang och i butik, så vem vet ni kanske ser mig på någon restaurang i Luleå. Mest av allt hade jag velat arbeta med redovisningstjänster och vem vet det kanske finns någon utbildning som man kan göra på distans.